Diverse animaties 

Voor veel bedrijven zijn educatieve animaties in de eerste plaats een advertentie tool. Als je echter twee vliegen in één klap wilt slaan, is het ook belangrijk dat je animatievideo’s eigenlijk zo informatief mogelijk zijn. Zo draagt ​​animatie niet alleen bij aan naamsbekendheid, maar heeft het publiek ook echt baat bij uw hulp en dat betekent dat u de reputatie van uw bedrijf verbetert. Geanimeerde video’s zijn hier vaak de beste optie vanwege hun lage productiekosten. Maar hoe maak je je animatie zo informatief mogelijk 

Eenvoudige structuur 

Een informatieve verklarende animatie moet altijd een duidelijke structuur hebben. Het publiek moet je verhaal vlot kunnen volgen zonder moeite te hebben om je uitleg te begrijpen. Dit is de beste manier om je boodschap over te brengen! Om dezelfde reden is het belangrijk om bij het schrijven van een scenario niet te verzanden in details. Na een snelle stapsgewijze uitleg is verder geen achtergrondinformatie zo interessant. Houd je video’s kort en compact, zodat je kijkers niet gefrustreerd raken. 

Infographics en grafieken 

Wanneer u getallen en datums probeert over te brengen, begrijpt uw ​​publiek niet altijd precies wat u bedoelt. Een goed ontworpen infographic kan daar verandering in brengen. Nogmaals, houd het zo eenvoudig en beknopt mogelijk. Complexe optica met extra details maken de verwarring alleen maar groter. Teken alle afbeeldingen in dezelfde stijl en gebruik alleen de gegevens die je echt nodig hebt. In dergelijke situaties is het aan te raden om enkele korte animatievideo’s te maken. Op deze manier kan de klant alle informatie vinden die hij nodig heeft zonder de lange animatie te hoeven bekijken!Zo communiceert elke educatieve animatie dat deze deel uitmaakt van een langere reeks.

www.channelorange.nl